Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - wolne stanowiska pracy
Na polskich uczelniach można wyróżnić kilka rodzajów stanowisk, na które zatrudniani są nauczyciele akademiccy. Są to:
- pracownicy dydaktyczni
- pracownicy badawczy
- pracownicy badawczo-dydaktyczni
Dodatkowo w ramach tego podziału nauczyciele akademiccy mogą być zatrudnieni na stanowiskach:
- profesora
- profesora uczelni
- adiunkta
- asystenta
Warto wiedzieć, że dana uczelnia może mieć również inne stanowiska, które określone są w jej statucie.
Rekrutacja na stanowiska akademickie ma formę konkursu. Jest to obowiązek, jeśli: * jest to pierwszy pierwszy stosunek pracy w określonej uczelni publicznej nawiązany z nauczycielem akademickim,
- jest to umowa na czas nieokreślony lub określony dłuższy niż 3 miesiące,
- jest to wymiar pracy przekraczający połowę pełnego wymiaru czasu pracy.
Dane pochodzą z Akademickiej Bazy Ogłoszeń.
Oferty pracy - Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie: Asystent
- Lokalizacja: Warszawa
- Uczelnia: Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Wydział: Instytut Nauk o Żywności
- Rodzaj stanowiska: badawczo-dydaktyczna
- Typ zatrudnienia: pełny etat, umowa o pracę
- Ogłoszenie dodano: 2024-09-11
- Ogłoszenie wygasa: 2024-10-27
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Oczekiwania:
- · posiada tytuł magistra inżyniera w zakresie technologii żywności i żywienia lub biotechnologii ze specjalnością biotechnologia w przemyśle spożywczym i jest na końcowym etapie realizacji pracy doktorskiej z zakresu technologii żywności;
- · posiada udokumentowane doświadczenie badawcze w zakresie biotechnologicznego zastosowania drobnoustrojów i ich metabolitów w przemyśle spożywczym;
- · był(-a) uczestnikiem krajowych i zagranicznych konferencji naukowych oraz posiada doświadczenie w prezentowaniu wyników badań, zwłaszcza w postaci referatów, na konferencjach naukowych, w tym wygłaszania referatów w języku angielskim;
- · jest autorem co najmniej 2 publikacji naukowych w języku angielskim w czasopismach z listy JCR z udokumentowanym większościowym udziałem w przygotowaniu badań i tekstu publikacji, a całkowity dorobek naukowy posiada współczynnik wpływu IF wynoszący nie mniej niż 20,0 (z roku opublikowania);
- · posiada doświadczenie prowadzenia zajęć dydaktycznych ze studentami m.in. z zakresu technologii żywności oraz doświadczenie w opiece naukowej nad realizacją prac dyplomowych i magisterskich;
- · wykazuje znajomość standardowych technik badawczych i analitycznych, stosowanych w technologii żywności; posiada doświadczenie w analizach HPLC, TPA;
- · posiada znajomość języka polskiego oraz języka angielskiego w mowie i piśmie w stopniu wystarczającym do swobodnego prowadzenia zajęć dydaktycznych, prezentowania na konferencjach i spotkaniach z osobami anglojęzycznymi, a także samodzielnego pisania publikacji naukowych;
- · posiada umiejętność wykorzystywania metod statystycznych w badaniach żywności oraz sprawnie posługuje się komputerowymi programami użytkowymi m.in. MS TEAMs, Word, Excel, Power Point;
- · posiada umiejętność pracy w zespole, osiągania kompromisów i dobrego kontaktu ze współpracownikami, umiejętność nawiązywania nowych kontaktów badawczych, dobry kontakt ze studentami.
Obowiązki:
- Prowadzenie działalności naukowej,
- Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim,
- Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni,
- Podnoszenie kompetencji zawodowych,
Więcej informacji o ofercie pracy znajduje się na stronie: bazaogloszen.nauka.gov.pl
Oferty pracy - Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie: Asystent
- Lokalizacja: Warszawa
- Uczelnia: Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Wydział: Instytut Nauk o Żywności
- Rodzaj stanowiska: badawczo-dydaktyczna
- Typ zatrudnienia: pełny etat, umowa o pracę
- Ogłoszenie dodano: 2024-07-19
- Ogłoszenie wygasa: 2024-09-29
Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)
Oczekiwania:
- tytuł magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, uzyskany nie wcześniej niż w roku 2021 albo uczestnik ostatniego roku Szkoły Doktorskiej ze stopniem magistra inżyniera kierunku technologia żywności i żywienia,
- doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu biotechnologii i mikrobiologii żywności, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 5 publikacji posiadających indeks wpływu JCR, o sumarycznym IF wynoszącym co najmniej 15,
- doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych nad biotechnologicznym wytwarzaniem bioproduktów mających zastosowanie w technologii żywności z wykorzystaniem produktów odpadowych przemysłu spożywczego,
- doświadczenie w pracach mikrobiologicznych, w tym w obsłudze biofermentorów i analizie żywności z wykorzystaniem takich metod/technik badawczych jak: chromatografia gazowa i chromatografia cieczowa,
- udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i/lub międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów z zakresu biotechnologii żywności, w tym branży fermentacyjnej,
- doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu mikrobiologii żywności, kierunkowej technologii żywności (przemysł fermentacyjny),
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiająca samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć dydaktycznych oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych,
- odbycie stażu naukowego w ośrodku zagranicznym,
- dodatkowym atutem będzie doświadczenie zawodowe w branży fermentacyjnej
Obowiązki:
- Prowadzenie działalności naukowej,
- Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim,
- Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni,
- Podnoszenie kompetencji zawodowych,
Więcej informacji o ofercie pracy znajduje się na stronie: bazaogloszen.nauka.gov.pl
ZOBACZ KONIECZNIE
Książki, które mogą Cię zainteresować
Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!
Zakaz smartfonów w szkołach? 67% Polaków mówi "tak"!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?