Poszukujesz pracy jako nauczyciel akademicki? Sprawdź aktualne oferty - Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Redakcja Strefy Edukacji
Wolne stanowiska akademickie - Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wolne stanowiska akademickie - Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie gettyimages.com/Yumi mini
Szukasz pracy na stanowisku akademickim lub naukowym? W naszym artykule znajdziesz aktualne oferty pracy, które oferuje Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W ten sposób możesz zapoznać się z wolnymi wakatami dla wykładowców i pracowników uczelni. Dowiedz się, które z nich będą odpowiednio dobrane do twoich kompetencji. Sprawdź, jak wziąć udział w konkursie na dane stanowisko, które Cię interesuje.

Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - wolne stanowiska pracy

Na polskich uczelniach można wyróżnić kilka rodzajów stanowisk, na które zatrudniani są nauczyciele akademiccy. Są to:

  • pracownicy dydaktyczni
  • pracownicy badawczy
  • pracownicy badawczo-dydaktyczni

Dodatkowo w ramach tego podziału nauczyciele akademiccy mogą być zatrudnieni na stanowiskach:

  • profesora
  • profesora uczelni
  • adiunkta
  • asystenta

Warto wiedzieć, że dana uczelnia może mieć również inne stanowiska, które określone są w jej statucie.
Rekrutacja na stanowiska akademickie ma formę konkursu. Jest to obowiązek, jeśli: * jest to pierwszy pierwszy stosunek pracy w określonej uczelni publicznej nawiązany z nauczycielem akademickim,

  • jest to umowa na czas nieokreślony lub określony dłuższy niż 3 miesiące,
  • jest to wymiar pracy przekraczający połowę pełnego wymiaru czasu pracy.

Dane pochodzą z Akademickiej Bazy Ogłoszeń.

Oferty pracy - Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie: Asystent

  • Lokalizacja: Warszawa
  • Uczelnia: Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wydział: Instytut Nauk o Żywności
  • Rodzaj stanowiska: badawczo-dydaktyczna
  • Typ zatrudnienia: pełny etat, umowa o pracę
  • Ogłoszenie dodano: 2024-09-11
  • Ogłoszenie wygasa: 2024-10-27

Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)

Oczekiwania:

  • · posiada tytuł magistra inżyniera w zakresie technologii żywności i żywienia lub biotechnologii ze specjalnością biotechnologia w przemyśle spożywczym i jest na końcowym etapie realizacji pracy doktorskiej z zakresu technologii żywności;
  • · posiada udokumentowane doświadczenie badawcze w zakresie biotechnologicznego zastosowania drobnoustrojów i ich metabolitów w przemyśle spożywczym;
  • · był(-a) uczestnikiem krajowych i zagranicznych konferencji naukowych oraz posiada doświadczenie w prezentowaniu wyników badań, zwłaszcza w postaci referatów, na konferencjach naukowych, w tym wygłaszania referatów w języku angielskim;
  • · jest autorem co najmniej 2 publikacji naukowych w języku angielskim w czasopismach z listy JCR z udokumentowanym większościowym udziałem w przygotowaniu badań i tekstu publikacji, a całkowity dorobek naukowy posiada współczynnik wpływu IF wynoszący nie mniej niż 20,0 (z roku opublikowania);
  • · posiada doświadczenie prowadzenia zajęć dydaktycznych ze studentami m.in. z zakresu technologii żywności oraz doświadczenie w opiece naukowej nad realizacją prac dyplomowych i magisterskich;
  • · wykazuje znajomość standardowych technik badawczych i analitycznych, stosowanych w technologii żywności; posiada doświadczenie w analizach HPLC, TPA;
  • · posiada znajomość języka polskiego oraz języka angielskiego w mowie i piśmie w stopniu wystarczającym do swobodnego prowadzenia zajęć dydaktycznych, prezentowania na konferencjach i spotkaniach z osobami anglojęzycznymi, a także samodzielnego pisania publikacji naukowych;
  • · posiada umiejętność wykorzystywania metod statystycznych w badaniach żywności oraz sprawnie posługuje się komputerowymi programami użytkowymi m.in. MS TEAMs, Word, Excel, Power Point;
  • · posiada umiejętność pracy w zespole, osiągania kompromisów i dobrego kontaktu ze współpracownikami, umiejętność nawiązywania nowych kontaktów badawczych, dobry kontakt ze studentami.

Obowiązki:

  • Prowadzenie działalności naukowej,
  • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim,
  • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni,
  • Podnoszenie kompetencji zawodowych,

Więcej informacji o ofercie pracy znajduje się na stronie: bazaogloszen.nauka.gov.pl

Oferty pracy - Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie: Asystent

  • Lokalizacja: Warszawa
  • Uczelnia: Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wydział: Instytut Nauk o Żywności
  • Rodzaj stanowiska: badawczo-dydaktyczna
  • Typ zatrudnienia: pełny etat, umowa o pracę
  • Ogłoszenie dodano: 2024-07-19
  • Ogłoszenie wygasa: 2024-09-29

Osoba ubiegająca się o wymienione stanowisko musi spełniać wymogi określone w art. 113 ustawy z dn. 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zmianami), w Statucie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Dział VIII Pracownicy SGGW)

Oczekiwania:

  • tytuł magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienia, uzyskany nie wcześniej niż w roku 2021 albo uczestnik ostatniego roku Szkoły Doktorskiej ze stopniem magistra inżyniera kierunku technologia żywności i żywienia,
  • doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu biotechnologii i mikrobiologii żywności, udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym, w tym co najmniej 5 publikacji posiadających indeks wpływu JCR, o sumarycznym IF wynoszącym co najmniej 15,
  • doświadczenie w prowadzeniu prac badawczych nad biotechnologicznym wytwarzaniem bioproduktów mających zastosowanie w technologii żywności z wykorzystaniem produktów odpadowych przemysłu spożywczego,
  • doświadczenie w pracach mikrobiologicznych, w tym w obsłudze biofermentorów i analizie żywności z wykorzystaniem takich metod/technik badawczych jak: chromatografia gazowa i chromatografia cieczowa,
  • udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i/lub międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów z zakresu biotechnologii żywności, w tym branży fermentacyjnej,
  • doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych na uczelni wyższej w języku polskim z zakresu mikrobiologii żywności, kierunkowej technologii żywności (przemysł fermentacyjny),
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego, umożliwiająca samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku, wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych, prowadzenie zajęć dydaktycznych oraz prowadzenie badań w zagranicznych jednostkach naukowych,
  • odbycie stażu naukowego w ośrodku zagranicznym,
  • dodatkowym atutem będzie doświadczenie zawodowe w branży fermentacyjnej

Obowiązki:

  • Prowadzenie działalności naukowej,
  • Prowadzenie zajęć dydaktycznych w jęz. polskim i angielskim,
  • Uczestniczenie w pracach organizacyjnych na rzecz Uczelni,
  • Podnoszenie kompetencji zawodowych,

Więcej informacji o ofercie pracy znajduje się na stronie: bazaogloszen.nauka.gov.pl

ZOBACZ KONIECZNIE

Książki, które mogą Cię zainteresować

Okazje

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zakaz smartfonów w szkołach? 67% Polaków mówi "tak"!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na strefaedukacji.pl Strefa Edukacji